Artisten Love Antell Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Love Antell anklagar mobiloperatör för låtstöld

Uppdaterad
Publicerad

I en reklamfilm från mobiloperatören Tre spelas en låt i bakgrunden. Något som fick artisten Love Antell att reagera: För enligt honom låter den väldigt mycket som hans egen låt Underhåll oss.
– Det är inte någon passage, utan det är hela låtens grundtema , säger han till Kulturnyheterna.

”Det är fler som hört att 'Underhåll oss' just nu används till en reklamfilm”, skriver artisten Love Antell i ett inlägg på Facebook.

För i en reklamfilm för mobiloperatören Tre hörs en ljudslinga i bakgrunden som enligt artisten påminner om grundmelodin i hans låt Underhåll oss från 2015, som han skrivit tillsammans med Pär Wiksten.

Love Antell upptäckte likheterna när hans kompisar började uppmärksamma honom på att hans låt spelades i en reklamfilm.

– Jag fick reda på det här förra veckan när jag såg reklamfilmen och då reagerade på att den är i samma tonart, tempo och det var samma instrument som spelade ledmotivet till min låt. Så det är inte någon passage, utan det är hela låtens grundtema, säger Love Antell till Kulturnyheterna.

– Jag blir upprörd med tanke på att det finns så fruktansvärt mycket pengar i reklambranschen.För mig är upphovsrätten ett sätt för att kunna leva mitt liv, det är min försäkring för att kunna jobba med musik fortsätter han.

”Naturligtvis beklagligt”

Mobiloperatören Tre vill inte ställa upp på intervju med Kulturnyheterna angående likheterna, utan hänvisar till reklambyrån Ingo Stockholm, som ligger bakom reklamfilmen.

Reklambyråns vd, Håkan Karlsvärd, svarar via mejl till Kulturnyheterna att de känner till anklagelserna och att de nu försöker hitta en lösning. Enligt både honom och Love Antell pågår nu samtal mellan reklambyrån och skivbolaget Warner.

”Musikslingan är nyskriven av en holländsk musiker bosatt i Los Angeles. Det är naturligtvis beklagligt att den här situationen har uppstått. Vi har sedan en tid bra dialog med Warner Music om det här och kan inte uttala oss innan vi har kommit längre i samtalen”, skriver han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer