Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du Magnus von Horn berätta mer om sin film ”Flickan med nålen”. Foto: SEBASTIEN NOGIER

Magnus von Horn om sin tävlan i Cannes: ”En dröm i uppfyllelse”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenskfödde regissören Magnus von Horns nya film ”Flickan med nålen” tävlar om den prestigefyllda Guldpalmen. Nu hyllas filmen i Cannes.

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger Magnus von Horn till Kulturnyheterna.

”Flickan med nålen” är inspirerad av en sann historia om en av Danmarks mest ökända rättsfall, seriemördare Dagmar Overby.

Filmen utspelar sig i Köpenhamn efter första världskriget och handlar om vad som händer när en fattig fabriksarbetare blir gravid och träffar den karismatiska Dagmar Overby (Trine Dyrholm) som driver en illegal adoptionsbyrå.

Filmfestivalen i Cannes 2024

– Det handlar väldigt mycket om att hitta någon slags mänsklig historia i det här fruktansvärda brottet och att få fram en huvudkaraktär som vi kan relatera till, säger regissören Magnus von Horn.

Filmen tävlar om den prestigefyllda Guldpalmen i Cannes och har sedan den premiärvisades under festivalen hyllats av kritikerkåren.

– Det har varit överväldigande. Det är också fantastiskt för filmen. Den kommer kunna resa världen över och kommer möta en publik, få mycket uppmärksamhet, bli omtalad, säger Magnus von Horn.

Hör Magnus von Horn berätta mer om filmen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2024

Mer i ämnet