Malena Ernman har kallats in för att förstärka Behrang Miri feat. Victor Crones nummer. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Malena Ernman kuppar in sig i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Malena Ernman kuppar in sig i Melodifestivalen.

Operastjärnan ska köra bakom Behrang Miri och Victor Crone i Andra chansen.

”Jag har sagt att jag inte vill vara med i bild”, säger hon.

Hon vann hela Melodifestivalen med ”La voix” 2009.

Sedan dess har Malena Ernman hållit sig borta från schlagerscenen. Tills nu.

Melodifestivalen 2015

”På lördag körar jag bakom Behrang Miri och Victor Crone i Andra Chansen i Helsingborg” tillkännagav hon på sin officiella Facebooksida.

”Svarade på skoj”

Behrang Miri och Victor Crones låt ”Det rår vi inte för” startar med en datoriserad operaröst. Malena Ernman tyckte att det var ”det enda med låten som sög”, när hon hörde den i deltävlingen första gången.

– Behrang är en gammal vän till mig. Efter låten twittrade han till mig och frågade om tips. Jag svarade på skoj att om ni kommer till finalen så vill jag vara med. Nu blev det lite tidigare. Jag har sagt tidigare att jag aldrig kommer att vara med och tävla mer. Men det här är någonting annat, säger hon.

”Förlora med flaggan i topp”

Inför Andra chansen och finalen av Melodifestivalen får ändringar av nummer genomföras. Det bestämdes, helt enkelt, att Malena Ernman finns med på scenen bredvid Behrang Miri och Victor Crone i Helsingborg på lördag.

De tävlar i en första duell mot duon Samir & Viktor.

– Om jag kan hjälpa till på en mikroskopiskt pyttelitet plan för den goda sakens skull, så att de kanske kan förlora med flaggan i topp, så vill jag göra det, säger Malena Ernman.

– Samir och Viktor lär förmodligen vinna ändå. Men det här är en rolig grej, och jag slipper att jobba ihjäl mig som jag gjorde sist.

”Tänker inte stjäla uppmärksamhet”

Malena Ernman understryker att det är ”för den goda sakens skull” hon ställer upp. Av lojalitet till Behrang Miri.

– Jag stöttar honom för att han är den han är. Han gör ett enormt jävla jobb med integration. Gör ingenting annat från morgon till kväll. Det gjorde det till ett lätt val att tacka ja. Men jag tänker inte stjäla någon uppmärksamhet.

Hur tror du att det kommer att gå?

– Jag har sagt att jag inte vill vara med i bild, men de säger att ”det kommer du nog att få vara ändå”. Så jag har packat ner, fem, sex klänningar i väskan. Nu ska jag gå och köpa underkläder. Jag har inte visat upp mig för folk på ett halvår. Jag måste köpa strumpbyxor till framträdandet. Men jag vet vad jag ska sjunga och vad jag ska göra.

”Viktigare än musik”

Behrang Miri och Malena Ernman jobbar mycket mot samma mål och har en del gemensamt, säger Ernman.

– Både han och jag är underdogs. När jag var med i Melodifestivalen var jag beredd att förlora och packa väskan innan deltävlingen. Han representerar också en utsatt konstform, med rappen. Jag tycker att det passar bra ihop.

Tror du att det här är en bra pr-strategi?

– Ja men för fan det hoppas jag. Helvete om det är tvärtom! Men jag ger dem bara lite skjuts. De klarar sig utmärkt utan mig, men det Behrang står för är så aktuellt just nu. Det är viktigare än någonting annat. Viktigare än musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet