• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Dramaserien Tunna blå linjen har gått hem hos tittarna. Foto: Carolina Romare/SVT/TT

Polisserien Tunna blå linjen stöttas av Malmö stad

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stad vill stötta inspelningen av tv-polisserien Tunna blå linjen. Med ett bidrag på 1,5 miljoner kronor hoppas kommunledningen att tv-serien ska generera jobb och vara en positiv kraft i staden, skriver Skånska Dagbladet.

Redan i höst beräknas inspelningen av polisserien vara igång, vilket stadens näringslivsdirektör Micael Nord tycker är bra.

– Tv-serien har lyft Malmö som en varm stad, fylld med liv och mänskliga relationer, men också utmaningar, säger han till Skånska Dagbladet.

Han menar att serien har stärkt stadens varumärke och identitet och att det är därför staden vill stötta de framtida filminspelningarna.

– Genom inspelningarna skapas det också jobb för filmarbetare i regionen och näringen och allmänheten engageras i de olika filmscenerna, säger han till Skånska Dagbladet.

Bidraget, som i nuläget ligger på, 1,5 miljoner kronor ska gå till produktionsbolaget Anagram i Lund som står bakom Tunna blå linjen.

Förutsätter samarbete med staden

Beslut kring bidraget kommer att tas under onsdagen när frågan går vidare till kommunstyrelsen. Beslutet förutsätter då att Malmö stad i samverkan med Anagram får möjlighet att utveckla samarbeten i Malmö. Exempel på det kan var galapremiärer, mentorsprogram för unga, fotoutställningar, fiktionsturism och marknadsföring.

Tanken är att säsong två av Tunna blå linjen ska ha premiär år 2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer