Margaux Dietz: ”Härligt att läsa erotik istället för att titta på det”

Uppdaterad
Publicerad

Influencern och programledaren Margaux Dietz är aktuell med en erotisk roman – Alexa. Med den vill hon bland annat låta kvinnor utveckla sin sexuella identitet.

– Det är härligt att läsa erotik istället för att titta på det, då kan man få en väldigt fin fantasi, säger hon.

I en värld med mycket pornografi behöver kvinnor ta tillbaka rätten till sin sexuella identitet, säger Margaux Dietz i SVT:s Morgonstudion.

– Det är viktigt med en bok som gör att man blir lite upphetsad, lite erotik, men också att det är skrivet av en kvinna för kvinnor. Vi ska våga säga nej när vi vill säga nej, men också väga säga vad vi tycker om när vi vill njuta – och stå för det.

I boken jobbar huvudkaraktären Alexa som influencer och programledare.

– Jag har utgått mycket från händelser i mitt liv men hon är en helt egen person. Sen kommer ni nog känna igen vissa saker.

Se mer i klippet ovan.

Produkter i boken

I boken förekommer många företagsnamn så som restaurangkedjor och olika produkter som huvudpersonen Alexa använder i sitt liv som influencer. Men enligt Margaux Dietz är det inga produktplaceringar i boken, utan märken och företag beskrivs för att innehållet ska kännas verkligt.

– Jag vill verkligen att det ska kännas på riktigt och som att man kan leva sig in i berättelsen, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.