Claes Malmberg, Britt Ekland och Martina Haag är några av årets Let's Dance-deltagare. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här är alla deltagarna i Let's Dance

Publicerad

Näst sista fredagen i mars är det åter dags för kändisdansarna att inta tv-rutan i TV4:s långkörare Let's Dance. Under onsdagen presenterades hela startfältet på Grand Hotel i Stockholm
– Jag har litegrann av en tangokropp, säger en laddad Claes Malmberg till Kulturnyheterna om varför tango är hans favorit.

Tolv säsonger senare: Underhållningsprogrammet Let's Dance är still going strong. Och den 23 mars går första avsnittet i den trettonde säsongen av stapeln.

En av årets deltagare är författaren Martina Haag som ställer upp i tävlingen tillsammans med dansaren Tobias Bader. Hon har fått frågan om att delta i programmet flera gånger tidigare, berättar hon, men den här gången gav hon vika.

– Jag har alltid tackat nej. Jag vill bara vara med i tävlingar som jag har en chans att vinna. Så jag hade tänkt tacka nej nu igen, men hon som ringde var så trevlig att jag sa ja utan att fatta hur det hade gått till, säger Martina Haag till Kulturnyheterna:

– Eftersom jag är så sopig på att dansa tänkte jag: Om jag bara får en chans att bli lite, lite bättre – ska man inte ta den då? Man har ju bara ett enda liv.

Samtliga deltagare i årets säsong av Let's Dance Foto: Janerik Henriksson/TT

Ekland: Jag är oerhört snabb

Skådespelaren Britt Ekland är äldsta Let's Dance-deltagaren genom tiderna med sina 75 år. Den Los Angeles-baserade senioren har också tagit danstävlingen till nya destinationer genom att basera huvuddelen av repetitionerna just där – i änglarnas stad.

– När jag hade bestämt att jag ville vara med sa de att ”vi skickar över en dansare att jobba med dig”, säger hon till Kulturnyheterna.

Till hennes fördel tror hon att det engelska språket kan ge extra skjuts – eftersom domaren Tony Irving är svensk-brittisk och dessutom beskrivit henne som favorit.

– Men det är bara för att jag kan sparra med honom på engelska, skrattar Ekland. Jag är oerhört snabb och det är inte svenskarna. Svenskarna är lite långsammare.

Malmberg: Jag har en tangokropp

Skådespelaren Claes Malmberg har likt Martina Haag också varit något avig till att ställa upp i programmet tidigare år, trots upprepade förfrågningar. Men likt sin författarkonkurrent har han nu ändrat inställning. Tidsbrist, fördomar och rädsla beskriver han varit orsaker, men nu?

– Jag trodde först att jag svarat på något annat. Sen kände jag att när jag väl sagt ja så gäller det, det är god uppfrostran. Men jag var tvungen att krångla lite, jag är ju ändå skådespelare, säger Claes Malmberg med ett skratt.

Vilken dansstil ser du mest framemot?

– Jag måste säga att den jag för tillfället tycker är roligast att dansa är tango. Jag har litegrann av en tangokropp. Jag har alltid tyckt om tangomusik och det finns någon slags mystik i den dansen.

Årets starfält i Let's Dance

Visa

Författaren Martina Haag och Tobias Bader

Skådespelaren Claes Malmberg och Malin Watson

Skådespelaren Britt Ekland och Aaron Brown

Skidåkaren Gunde Svan och Jeanette Carlsson

Youtubern Margaux Dietz och Alexander Svanberg

Artisten Jon-Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm

Simmaren Therese Alshammar och Calle Sterner

Skådespelaren Gustaf Hammarsten och Jasmine Takács

Artisten Victor Frisk och Linn Hegdal

Marknadsföraren Nikki Amini och Tobias Karlsson

Artisten Daniel Norberg och Maria Zimmerman

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer