Kulturnyheternas teaterkritiker Anna Hedelius. Foto: Anders Jansson/SVT

Positiva reaktioner från teatersverige

Uppdaterad
Publicerad

Att Mattias Andersson blir ny Dramatenchef tas emot med positiva reaktioner i dag. ”Vad roligt” utbrister Kulturnyheternas kritiker.

– Min första reaktion var – vad roligt! Mattias Andersson är en utforskande konstnär som ihärdigt och med hög konstnärlig klass fortsätter öppna våra ögon för nya frågeställningar, säger Kulturnyheternas teaterkritiker Anna Hedelius.

Hon tror även att Mattias Andersson har de chefsegenskaper som krävs för jobbet.

Dramaten ett getingbo

– Även vid närmare eftertanke tänker jag – vad roligt! Andersson har länge verkat som konstnärlig ledare på Backa teater, jag uppfattar honom som en inlyssnande person, en egenskap som jag hoppas att han kan behålla när han kliver in i chefsrummet i getingboet Dramaten, säger Anna Hedelius.

Även andra kritiker är positivt inställda.

”Typiskt Dramaten att komma med den här nyheten när jag sitter otillgänglig. I korthet: JAAAA!”, twittrar Dagens Nyheters teaterkritiker Johan Hilton.

Expressens Gunilla Brodrej är också nöjd.

”Spontant känns det jättebra att Mattias Andersson blir chef på Dramaten” skriver hon.

Konstnärligt framgångsrik

Anna Hedelius tror att Mattias Andersson kommer att göra Dramaten gott.

– Förhoppningsvis kan Andersson med sin ödmjuka ledarstil skapa arbetsro och göra Dramaten till en både hälsosam och konstnärligt framgångsrik arbetsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.