Ali Fegan: ”Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo” Foto: Sofia Sabel/SVT

Ali Fegan ny programledare för Uppdrag granskning

Uppdaterad
Publicerad

Ali Fegan ersätter Janne Josefsson inför höstens säsong av Uppdrag granskning. Han har varit en del av programmet som grävande reporter sedan 2008 och kommer tillsammans med Karin Mattisson nu att axla programledaruppdraget.

– Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa TV-program för undersökande journalistik. Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo, säger Ali Fegan om sin nya position i ett pressmeddelande.

Ali Fegan har varit grävande reporter vid Uppdrag granskning sedan 2008 och gjort en rad uppmärksammade och prisbelönta reportage för programmet. Däribland ”Det svenska korståget” om den högerextrema katolska sekten SSPX. Ett reportage som år 2010 belönades med det prestigefyllda grävpriset IRE Awards i USA.

Höstens säsong av Uppdrag granskning startar den 22 Augusti i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.