Bill O'Reilly Foto: TT

Fox News sparkar Bill O’Reilly

Publicerad

Den amerikanske programledaren Bill O’Reilly kommer inte återvända till Fox News, enligt AP. Beskedet kommer efter avslöjanden om flera fall av sexuellt ofredande.

O’Reilly har i 21 år lett USA:s mest populära nyhetsprogram ”The O’Reilly Factor” på kanalen Fox News. Programmet har över fyra miljoner tittare dagligen.

Efter att New York Times i början av april uppdagat att O’Reilly betalat ut 13 miljoner dollar till fem kvinnor han ska ha utsatt för sexuella ofredanden, i utbyte mot deras tystnad, har kritiken rasat.

Bill O’Reilly har hela tiden nekat till anklagelserna. Men flera stora företag valde tidigare i våras att avbryta reklamsamarbeten med O'Reillys program ”The O’Reilly factor”. Och nu får han alltså gå från kanalen.

Återvänder inte till Fox News

”Efter noggranna genomgångar av anklagelserna har företaget och Bill O’Reilly kommit överens om att O’Reilly inte återvänder till Fox News Channel” sades det på onsdagen i ett uttalande av 21st Century Fox, företaget som äger Fox News.

Bill O'Reilly, som länge varit en inflytelserik konservativ röst i den politiska debatten i USA, är den andra Fox News-profilen på kort tid som lämnar kanalen efter anklagelser om sexuella trakasserier.

I somras avgick Fox News medgrundare och före detta vd Roger Ailes efter anklagelser om sexuella trakasserier. De två händelserna har nu väckt debatt i USA om företagskulturen inom Fox News.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer