Det nya programmet kommer göras av SVT:s kulturredaktion. Men än så länge är projektet i planeringsstadiet och vilka som kommer jobba med det är inte klart. Foto: SVT Montage

Kulturdebatt på bästa sändningstid på SVT nästa år

Publicerad

– Vi har länge saknat den här sortens kulturprogram, med debatt och samtal om samtidens mest brinnande frågor, säger Eva Beckman beställare av kulturprogram på SVT.

SVT:s kulturprogram slår sina påsar ihop i ett direktsänt kulturdebattprogram nästa år. Arbetsnamnet är SVT kultur live och entimmesprogrammet börjar sändas i januari 2018.

– Direkt efter nyår och på bästa sändningstid, klockan 20.00 i SVT2, säger Eva Beckman till Kulturnyheterna.

Som tidigare kulturchef på SVT och numera beställare av SVT:s kulturprogram är hon är väldigt nöjd med programbeslutet.

– Jag är så himla glad. Vi har länge saknat den här sortens kulturprogram, med debatt och samtal om samtidens mest brinnande frågor

”Prominta gäster från kultursfären”

Programmet är i planeringsstadiet och vilka som kommer jobba med det är inte klart. Men det ska göras av SVT:s kulturredaktion med profiler och experter från Kulturnyheterna och magasinsprogrammen Babel och Kobra.

– Och det kommer förstås gästas av prominenta gäster från kultursfären varje vecka, säger SVT:s kulturchef Martin Vårdstedt till Kulturnyheterna.

Han är glad över uppdraget och hoppas att programmet ska bli ett måste för kultur- och samhällsintresserade tittare.

– Genom att vi samlar veckans mest aktuella gäster, debattörer och kulturskapare tror jag det kan bli det. Jag har ju en benhård tro på tanken om kulturen som en meningsskapare i en alltmer komplicerad värld, och det är roligt att SVT:s utbud av aktualitetsprogram nu breddas med den här stora satsningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer