TV-licens för att titta på BBC online

Uppdaterad
Publicerad

Från och med 2017 kommer alla som vill se rörlig bild och TV-program via BBC:s Iplayer att behöva logga in med ett personligt konto och betala TV-licens i Storbritannien.

Det brittiska public service-bolaget BBC kräver från 2017 att alla som tar del av program i play-funktionen BBC Iplayer loggar in med ett personligt konto och uppger sin postkodadress. Från september i år har personer som använder BBC iPlayer varit tvungna att betala brittisk TV-licens och de som vill kommentera innehållet måste uppge födelsenummer.

BBC hävdar att införandet av inloggningsuppgifter inte främst beror på att public service-bolaget vill få fler att betala TV-licens utan att det handlar om att göra tjänsten mer riktad och personlig, en förklaring som brittiska mediekritiker betvivlar stämmer, säger BBC:s mediekorrespondent David Sillito. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.