Melodifestivalen 2021

Följ vår direktrapportering

Följ vår direktrapportering

Melodifestivalen andra chansen

Pinnat inlägg

Och där är presskonferensen slut. Stort tack för att ni följde programmet direkt här i chatten! Håll utkik på vår sajt - vi fortsätter förstås att rapportera från finalen.

"Det var två länder vars blåtandsheadset inte fungerade ljudmässigt, de hade tidigare haft en datahögtalare vilket var ännu sämre. Då uppmanade vi dem att använda headset och det hann vi inte testa. Och det visade sig vara ännu sämre", säger hon om ljudproblemen.

"Planen just nu är att alla delegationer kommer flyga ner till Rotterdam. Vi vet inte, allt kan hända, men det är planen", säger Anette Brattström, Melodifestivalens projektledare, om vad som händer nu.

Anledningen till ljudproblemet var att jurygrupperna använde airpods i stället för vanliga hörlurar, säger Måns.

"Det är skitläskigt så klart när inte sakerna fungerar. Men jag försökte bara hålla mig lugn och bara ta in vad som var problemet. Och först och främst förstå vad problemet var. De var där, det fanns bild, men vii hörde inte vad de sa. Sedan fick jag redovisa poängen åt dem i stället", säger Christer Bjärkman om att ljudet inte hördes från några jurygrupper.

"Jag vil se det var meningen. Att det skulle summera hela det här året med videomöten", säger Måns och skrattar.

"Jag är otroligt stolt, glad och tacksam att jag fick det här uppdraget. Jag var jättejättenervös innan. Jag tänkte herregud, Sveriges största folkfest. Men nu är jag bara jätteglad. Jag tycker att showbiz aldrig har varit roligare än i kväll faktiskt", säger Shima.

Nu kommer programledarna.

Arvingarna är på plats.
"Det är lite spänt och strålar ner i de nedre regionerna. Men det kändes ingenting när jag stod på scenen. Scenframträdandet gjorde vi vårt bästa i dag", säger Casper som har haft problem med ryggskott.

Dotter möter reportrarna på presskonferensen.

"Jag har haft så otroligt mycket problem med min nacke så jag har haft svårt att fokusera på vad jag skulle göra. I dag var första dagen som jag kände mig hemma igen, som jag gjorde i deltävlingen. Mitt självförtroende har vacklat lite tror jag", säger hon om nackspärren hon drabbades av tidigare i veckan.

"Jag har alltid använt Mellos om ett skyltfönster för mig och min musik. Att komma fyra är fantastiskt. Det betyder att jag ändå har ett stort stöd där ute. Jag är så nöjd verkligen", säger hon.