Kulturnyheternas reporter: ”Frågan är om det någonsin varit så här kaosigt” Foto: TT, SVT

Klart: Här hålls Melodifestivalens deltävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det det klart. De första tre deltävlingarna av Melodifestivalen blir i Avicii Arena, resterande deltävlingar, semifinal och final blir i Friends Arena. Det bekräftar Karin Gunnarsson, tävlingsproducent, på en presskonferens.

Melodifestivalen 2022 har varit omgiven av oklarheter, framförallt vad gäller arenafrågan. Men på en presskonferens bekräftar nu folkfestens tävlingsproducent Karin Gunnarsson att man bestämt var samtliga delar av årets mello ska äga rum.

Deltävling ett till tre blir i Avicii Arena, resten av musiktävlingen, det vill säga deltävling fyra, semifinalen och finalen, annordnas i Friends Arena i Stockholm, även kallad Nationalarenan.

Viker undan för Ledin

SVT och Live Nation har tidigare gått ut med att Friends Arena varit bokat för finalen, men bekräftar nu att hälften av tävlingen kommer att ta plats där. Det har sedan tidigare varit känt att en av Melodifestivalens deltävlingar krockat med Tomas Ledins jubileumskonsert i före detta Globen, deltävlingen i fråga har nu alltså flyttats.

Inställd turné

I mitten av januari meddelade SVT att man ställer in Sverigeturnén och arrangerar hela tävlingen i Stockholm på grund av pandemiläget. Att första deltävlingen hålls i Avicii Arena tillkännagavs av arrangören bara en vecka innan de första repetitionerna skulle påbörjas.

I klippet ovan kan du höra Kulturnyheternas reporter om de oklarheter som funnits kring tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.