Oscar Zia programleder Melodifestivalen 2022. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Melodifestivalen släpper fler biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen släpper nu fler biljetter efter regeringen meddelat att coronarestriktionerna slopas 9 februari, rapporterar Aftonbladet.

Startskottet för Melodifestivalen 2022 går på lördag 5 februari. Folkfesten, som tidigare meddelat att årets turné ställs in, får nu nya spelregler när publiktaket hävs nästa vecka.

– Nu har vi alla förutsättningar för att göra den bästa festivalen, säger Peter Uksila, projektledare på Live nation, till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Vi har hela tiden haft en plan för olika scenarier och vi kommer att presentera mer inom kort.

Premiär i Avicii arena

Melodifestivalen har tidigare meddelat att tävlingens premiär kommer hållas i Avicii arena, tidigare globen. Var de resterande deltävlingarna kommer hållas är ännu oklart men finalen väntas hållas i Friends arena den 12 mars. SVT och Live nation meddelar dock att man just nu reder ut detaljerna för evenemanget.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade under torsdagen att merparten av coronarestriktionerna slopas den 9 februari. Det gör att deltagartaket hävs och att möjligheten om krav på vaccinationspass försvinner. Rådet om att avstå större tillställningar slopas också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.