Jessica Andersson framför ”Party Voice” under fredagens repetition i Melodifestivalen i Malmö Arena inför lördagens tredje deltävling i Melodifestivalen. Foto: TT

Jessica Anderssons bidrag läckt på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Anderssons bidrag till Melodifestivalen har läckt på nätet bara timmar innan deltävling tre börjar.

– Bidraget riskerar inte att diskas, kommenterar schlagergeneralen Christer Björkman.

En av favoriterna till seger i kvällens deltävling av Melodifestivalen är Jessica Andersson med låten Party Voice. Nu har låten läckt timmar innan deltävlingen, skriver Aftonbladet. Även låtarna Cry av Dotter och Stark av Barbi Escobar från kvällens deltävling ska ha läckt, skriver tidningen.

Tävlingsledningen arbetar med att försöka få bort det läckta bidraget från nätet.

Melodifestivalen 2018

– Vi har konstaterat att låten inte avsiktligt har offentliggjorts av upphovspersoner, skivbolag eller artist. Vi har satt in resurser för att avlägsna bidraget från den tjänst där den lagts upp. Bidraget riskerar inte att diskas, kommenterar schlagergeneralen Christer Björkman det inträffade till SVT nyheter.

Hur många har tagit del av bidraget?

Det har inte gått att få fram några uppgifter om det, men så långt vi hunnit höra oss för med folk som har koll på sajter där musik kan läggas upp är detta snarast en ytterst marginell molntjänst. Och, vill jag upprepa, det enda som är viktigt utifrån regelverket är att det inte är upplagt av upphovspersoner, artist eller skivbolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet