Ted Gärdestad, Per Gessle och Tomas Ledin har alla låtar på midsommarlåtarns topp tio. Foto: TT

Här är de populäraste midsommarlåtarna

Uppdaterad
Publicerad

Vad spelar du helst till sillen och nubben? Streamingtjänsten Spotify har gått igenom 275.000 spellistor för att hitta de populäraste midsommarlåtarna.

Efter att ha gått igenom 275.000 spellistor som innehåller ordet ”midsommar” har streamingtjänsten Spotify tagit fram vilka låtar som svenskarna helst firar midsommar till. Låtar om havet, naturen och allt som hör till sommaren dominerar spellistorna, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Toppar listan gör ”Sol, vind och vatten” med Ted Gärdestad. Den följs av Tomas Ledins ”Sommaren är kort” och Gyllene Tider med ”Sommartider”. Låtarna på topp tio har hängt med ett bra tag och varken jämställdhet eller nysläpp är någonting som återfinns i listan. Alla låtar framförs av farbröder och den senast släppta låten på listan är Uno Svenningssons ”Vågorna” som kom 2001.

  1. ”Sol, vind och vatten” – Ted Gärdestad
  2. ”Sommaren är kort” – Tomas Ledin
  3. ”Sommartider” – Gyllene Tider
  4. ”Ta mig till havet” – Peter Lundblad
  5. ”Vågorna” – Uno Svenningsson
  6. ”Sommarnatt” – Snowstorm
  7. ”En kväll i juni” – Lasse Berghagen
  8. ”Änglamark” – Sven-Bertil Taube
  9. ”Magaluf” – Orup
  10. ”Dina färger var blå” – Tommy Nilsson

Källa: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.