Lasse Berghagen är på plats vid minnesstunden. Foto: Malin Crona/SVT

Minnesgudstjänst för folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson

Uppdaterad
Publicerad

Hon var Lill-Babs med hela svenska folket. På söndagen gavs allmänheten en möjlighet att ta avsked av den folkkära ikonen och artisten Barbro Svensson. På eftermiddagen hölls en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm.

Den 3 april i år kom beskedet att artisten Lill-Babs var död. Hon avled efter en tids sjukdom.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson 1938-2018

På måndag hålls hennes begravning i Järvsö kyrka och döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen med familjer har bett alla att ”respektera reserverade platser och visa hänsyn i Barbros anda”.

Det kommer att finnas möjlighet att lämna blommor på en viss anvisad plats vid kyrkan i Järvsö. Det finns 990 platser i kyrkan.

Ett sista farväl

På söndagen fick allmänheten möjlighet att ta ett sista farväl i Storkyrkan i Stockholm.

Klockan 14.30 hölls en minnesgudstjänst, öppen för alla. SVT var på plats och rapporterade från gudstjänsten och många har också passat på att skriva en sista hälsning till Lill-Babs.

Flera artister och nära vänner till Lill-Babs, bland andra Petter, Lasse Berghagen, Karin Falck, Nanne Grönwall, Peter Jöback, Sarah Dawn Finer, Alcazar, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson sjöng och läste texter till hennes minne.

Hennes döttrar framförde ”Om inte du fanns” av Tommy Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson 1938-2018

Mer i ämnet