Thielska Galleriet. Foto: SVT

Misstanke om köpt utställning på Thielska

Uppdaterad
Publicerad

När Claes Britton erbjöd Thielska galleriet utställningen ”Stockholm New” gratis, så ingick också ett byteshandelsavtal om bland annat en uppfräschad webb och ett digitaliserat arkiv.

Hur fristående är konsten från ekonomin på ett statligt finansierat museum? Den frågan sätts på sin spets på Thielska galleriet när nu utställningen ”Stockholm New” öppnar. Utställningen bekostas av Claes Britton, tidigare utgivare av modemagasinet med just namnet ”Stockholm New”, och i gengäld har han fått kontrakt på att hjälpa till med bland annat Thielskas webbsida och grafiska profil. Det rapporterar DN idag.

Claes Britton menar att utställningsidén kom först, och att han efter att ha sett organisatoriska och tekniska brister på Thielska erbjöd han sig att hjälpa till.

– Jag har inte tjänat en krona, tvärtom så har jag förlorat pengar. Vi har arbetat pro-bono för att vi älskar Thielska och såg att det fanns enorma behov, säger Claes Britton till Kulturnyheterna.

Thielskas styrelseordförande Peter Egardt konfirmerar att avtalen med Britton inte innehåller några pengar. Avtalen mellan Britton och Thielska ingicks innan Egardt tillträdde som styrelseordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Konflikten på Thielska galleriet

Mer i ämnet