Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ennio Morricone till SVT: ”Playboy vet mycket väl att allt var en lögn”

Publicerad

Den italienske musiklegendaren Ennio Morricone säger i en intervju med Kulturnyheterna att han blev mycket upprörd av de negativa uttalandena han påstås ha sagt till den tyska upplagan av Playboy skulle ha fällt.

– De vet mycket väl att allt var en lögn – och det finns personer som nu kommer att försvara mig rättsligt, säger han.

Den italienske kompositören Ennio Morricone, som ligger bakom musiken till över 500 filmer, däribland Sergio Leones klassiska westernfilmer och Quentin Tarantinos The hateful eight, har den senaste veckan varit inblandad i en infekterad konflikt med den tyska upplagan av tidningen Playboy.

Efter att en frilansreporter hävdat att Morricone uttryckt sig nedlåtande om Tarantino har den 90-åriga musiklegendaren kraftfullt dementerat att han skulle stå bakom uttalandena – och att intervjun överhuvudtaget skulle ha ägt rum.

I en telefonintervju med Kulturnyheterna under torsdagen uttalar sig nu Ennio Morricone själv om konflikten, och säger att han blev mycket upprörd när han hörde talas om vad Playboy skrivit.

– Jag mådde dåligt och blev arg. Men nu har de ändrat uppfattning vad gäller sanningshalten i den här historien, säger han till SVT.

”De vet att allt var en lögn”

Den italienske kompositören har tidigare meddelat att han genom sin advokat kommer att vidta rättsliga åtgärder mot tidningen – något han bekräftar under torsdagen.

– De vet mycket väl att allt var en lögn – och det finns personer som nu kommer att försvara mig rättsligt, säger Ennio Morricone till SVT.

Från Playboys sida hävdade man först att de uttalanden som återgivits i den publicerade intervjun varit korrekta, men under onsdagen kröp tidningens utgivare till korset och bad i ett uttalande Morricone om ursäkt.

”Vi skulle vilja be herr Morricone om ursäkt för att han porträtterats felaktigt. Vi arbetar med att klargöra vad som hänt och överväger rättsliga åtgärder”, löd det skriftliga uttalandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.