Foto: AP/TT

Tyska Playboy: Vi felciterade Ennio Morricone

Uppdaterad
Publicerad

Ennio Morricone citerades av den tyska upplagan av tidningen Playboy då han sade att filmregissören Quentin Tarantino inte var ”någon riktig regissör” och att han var ”icke-originell”. Men i söndags tillbakavisade Morricone citaten. Efter att först ha gått till motangrepp erkänner nu Playboy att Morricone felciterats.

Den italienska kompositören Ennio Morricones filmmusik hörs i bland annat The hatefull eight och Inglorious basterds av regissören Quentin Tarantino. I en intervju i tyska Playboy uttrycker sig Morricone mycket kritiskt mot Tarantino och säger bland annat att han inte är någon riktig regissör.

Strax därefter meddelar dock Morricone att han tvärtom tycker att Tarantino är en fantastisk regissör och säger dessutom att han inte låtit sig intervjuas av tidningen.

Playboy insisterade dock på att Morricone uttalat sig nedlåtande om regissören och att en intervju ägde rum i Rom i juni i år.

Ber om ursäkt

Men nu kryper tidningen till korset, rapporterar Hollywood reporter.

”Vi måste dessvärre anta att orden som sades i intervjun delvis återgivits inkorrekt”, skriver tidningen i ett uttalande.

”Fram tills nu har vi ansett att den frilansreporter som genomförde intervjun med Ennio Morricone på uppdrag av oss var en trovärdig journalist. Vi har inte tidigare haft anledning att misstro hans journalistiska integritet eller färdigheter”, skriver tidningens chefredaktör Florian Boitin i ett uttalande och avslutar:

”Vi skulle vilja be herr Morricone om ursäkt för att han porträtterats felaktigt. Vi arbetar med att klargöra vad som hänt och överväger rättsliga åtgärder”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.