26-åringen frihetsberövades den 3 februari i Atlanta. Foto: Evan Agostini/AP/TT

21 Savage släpps mot borgen

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen 21 Savage har beviljats frisläppande mot borgen från det migrationsförvar där han varit instängd i nio dagar, uppger hans advokat. Frisläppandet kommer att ske på onsdagen, bekräftar advokaten Charles Kuck

21 Savage frihetsberövades den 3 februari i Atlanta av den amerikanska migrations- och tullmyndigheten ICE som menade att rapparen är en brittisk medborgare vars visum från 2006 inte längre gäller.

Artisten släppte sitt debutalbum Issa album 2017, och han är känd för att ta sig an ämnen som droger, våld och polisbrutalitet i hemstaden Atlanta. Senaste albumet I am > I was toppade Billboardlistan i två veckor förra året.

Enligt hans advokater har rapparen ansökt om ett så kallat ”U visa” för personer som har utsatts för brott i USA, och att han har tre barn som är amerikanska medborgare, vilket gör att han kan slippa utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.