Foto: Scanpix

Amy Winehouse-staty planeras

Uppdaterad
Publicerad

Statyn är tänkt att uppföras på en musikklubb i London.

Tidningen The Guardian rapporterar att det är klubben Roundhouse som planerar att låta göra en staty av sångerskan Amy Winehouse, som gick bort i somras.

Klubben ligger i närheten av Amy Winehouses hus i stadsdelen Camden, i norra London.

Amy Winehouse död

– Vi tycker att det är viktigt att Amys bidrag till musiken får ett erkännande i Camden, men planerna är ännu i ett tidigt skede, säger en talesperson för klubben till tidningen.

Även om Roundhouse alltså poängterar att ingenting ännu är bestämt, så säger Amy Winehouses pappa, Mitch Winehouse, att statyn kommer att vara i naturlig storlek och tillverkad av brons.

– Amy var förälskad i Camden, men för oss är det en plats som vi associerar med både sorg och kärlek, för vi älskade henne så mycket, säger Mitch Winehouse till tidningen Camden New Journal.

Familjen, som nyligen lät sångerskans hus gå ut till försäljning, tycker också att placeringen, i Roundhouses lokaler, passar bra eftersom Amy Winehouse gjorde sin sista livespelning på den klubben.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Amy Winehouse död

Mer i ämnet