André 3000 ska spela Jimi Hendrix

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen André 3000 ska spela gitarrkungen Jimi Hendrix på vita duken. Det rapporterar irländsk tv.

Många är musikerna som har porträtterats i biografiska långfilmer. Nu är det dags för den legendariska gitarristen Jimi Hendrix. Enligt det irländska tv-nätverket IFTN startar inspelningen av filmen ”All Is By My Side” i Irland om några veckor.

I huvudrollen syns också en känd musiker – dock inom en annan genre. Den amerikanska rapparen André 3000, döpt till Andre Benjamin, känns igen från gruppen Outkast som fick en internationell megahit med låten ”Hey ya” för nio år sedan.

Om tiden i England

Han har medverkat i flera filmer och tv-serier tidigare – bland annat filmerna ”Scary Movie 4” och ”Battle in Seattle” – men rollen som Jimi Hendrix lär bli Benjamins tyngsta hittills.

Manuset till ”All Is By My Side” är skrivet av John Ridley, som tidigare har gjort ”Three Kings” och ”U-Turn”. Den kommande filmen berättar om Hendrix liv i England mellan 1966 och 1967, då han skrev sitt debutalbum ”Are You Experienced”.

Enligt IFTN kommer Hendrix-teamet att filma på platser som Bray Head Hotel, John Player Cigarette Factory, på nattklubbar i Bray och på olika platser i Dublin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.