Peter Jezewski får spela på hotellet ändå. Foto: TT/ Henrik Montgomery

Hotellet ändrar sig – Boppers-sångaren välkommen

Uppdaterad
Publicerad

Det enskilda hotellet Gustaf Fröding har inte levt upp till kedjan Best Westerns värderingar, menar ledningen, som nu ska se till att Peter Jezewski får en ursäkt samt en ny inbjudan att spela sina planerade julshower på hotellet.

Hotellet Gustaf Fröding i Karlstad avbokade före detta Boppers-sångaren Peter Jezewskis julshower sedan det blivit känt att han uppträtt på en festival arrangerad av SD och att han sympatiserar med partiets åsikter. Hotellet förklarade de inställda spelningarna med att Jezewskis åsikter är oförenliga mot hotellets värderingar.

”Välkomnar alla”

Gustaf Fröding är privatägt men knutet till hotellkedjan Best Western genom ett franchise-kontrakt. Nu har ledningen för Best Western gått ut på Facebook och tagit avstånd från Gustaf Fröding. I ett inlägg på Best Westerns facebooksida, skriver hotellkedjan att de beklagar avbokningen och att det enskilda hotellet inte levt upp till Best Westerns värderingar.

– Peter Jezewski kan vänta sig att bli inbjuden till Gustaf Fröding på nytt samt få en ursäkt av hotelledningen. Vi står inte bakom hotellets värderingar. Vi välkomnar alla gäster, personal och artister oavsett politisk åsikt, säger Johan Kukacka, vd för Best Western i Skandinavien.

”Erbjöd mig offentlig ursäkt”´

Finns det gränser för vilka politiska åsikter artister som uppträder hos er kan ha?

Nej, det har vi inte diskuterat. Men i grunden är alla oavsett politisk åsikt välkomna.

Peter Jezewski säger till Kulturnyheterna att han ska titta på hotellets ursäkt och tänka på saken.

– De ringde upp mig nu och sa att det var ett förhastat beslut, och så erbjöd de mig en offentlig ursäkt, så jag sa att jag skulle titta på den, säger han.

– Nu sa de att anledningen aldrig varit mina politiska åsikter, utan att dom hade Sverigedemokraterna där på någon konferens 2008 och var rädda för att få hot och grejer. (SD:s riksårsmöte, reds. anm)

Peter Jezewski är inte säker på att det blir några julkonserter.

– Nu måste jag tänka på vad det kan få för konsekvenser om jag spelar. Då kanske jag blir mordhotad. Vem vet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer