Martin Almgren och Jessica Andersson går vidare från Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriterna föll.

Martin Almgren och Jessica Andersson går till final från Melodifestivalens tredje deltävling.

– Jag börjar gråta, det här är helt sjukt, säger Jessica Andersson.

Méndez och Dotter var favorittippade i Malmö, men det blev Jessica Andersson och Martin Almgren om drog de längsta stråna och knep kvällens finalplatser.

Idolvinst är lukrativt i Melodifestivalen. Efter LIAMOO:S finalplats förra veckan går även Martin Almgren, som vann Idol 2015, till final i Stockholm.

Melodifestivalen 2018

– Det är så fantastiskt att jag är här. Jag vet inte vad jag håller på med, säger Martin Almgren på väg upp på scenen. 

Efteråt säger han:

– Det här är ju sjukt. Det är fel på någonting. Det är jättekonstigt. Jag känner mig helt flummig nu.

”Det här trodde jag aldrig”

Jessica Andersson medverkar i Melodifestivalen för sjunde gången med sin låt Party voice. Hon blir första kvinna hittills i år att kvalificera sig till Friends arena. Tidigare har Benjamin Ingrosso, John Lundvik, Samir och Viktor och LIAMOO röstats vidare i tävlingen, medan kvinnor dominerat i Andra chansen.

– Det här trodde jag aldrig, säger hon efteråt.

– Det här är det största du gör i Sverige och det är klart att det är en stor press att gå in på en sådan här arena.

På scenen har Jessica Andersson fyra kvinnliga dansare. Tryggheten skakades något när en av dem plötsligt blev sjuk på lördagen, och en ersättare fick inkallas snabbt.

”Trodde att jag skulle komma sist”

Till Andra chansen går Méndez med Everyday och Moncho med sin låt Cuba libre. Kalle Moraeus slutade på en femteplats och Dotter på en sjätte. Sist i startfältet slutade Barbi Escobar.

Johanna ”Dotter” Jansson var tidigt kritikerfavorit, men gick alltså inte vidare ens i första omgången.

– Det känns som en urladdning. Nu har man gjort det man ska. Jag har hela tiden trott att jag skulle komma sist, säger hon efteråt.

Melodifestivalens fjärde och sista deltävling hålls nästa vecka i Örnsköldsvik. Därefter väntar Andra chansen i Kristianstad och slutligen final i Stockholm den 10 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet