Frans och Molly Sandén har gått vidare till final. Foto: TT

De gick vidare från Gävle

Nu är det slut på deltävlingar i årets Melodifestival. De sista artisterna att kvala sig vidare till final blev Molly Sandén med Youniverse och Frans med If I were sorry. Till Andra chansen gick Panetoz och Dolly Style.

Kvällens största namn blev förvånande nog de första att åka ut. Linda Bengtzings Killer girl, en låt hon själv beskrev som kvinnopolitisk, gick inte hem hos tittarna. Det gjorde inte heller Martin Stenmarcks comeback med låten Du tar mig tillbaks.

Först att gå vidare var istället Molly Sandén.

Skrev låten med pojkvännen Danny Saucedo

Sandén har nämnts som en av tävlingens absolut största favoriter ända från start. Poplåten Youniverse har hon skrivit tillsammans med en annan Melodifestivalfavorit, Danny Saucedo som också är Sandéns pojkvän.

– Det är jättekul att jobba med honom, vi skriver mycket tillsammans som ingen får höra, men det här tycker vi blev för bra för att hålla för oss själva, sa Molly Sandén till SVT tidigare under festivalturnén.

Senast hon var med i tävlingen slutade hon på en femte plats med balladen Why am I crying.

”Zlatan-Frans” charmade publiken

Frans Jeppsson Wall slog igenom när han endast 7 år gammal skrev en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic. Med Who's da man blev han Frans med hela svenska folket och uppträdde bland annat på Allsång på Skansen.

Ikväll gjorde han comeback med lågmälda kärlekslåten If I were sorry, och Mellodebuten kunde inte ha gått bättre. Frans charmade tittarna och blev kvällens andra bidrag att gå direkt till final.

Andra chansen avgörs nästa helg

Gruppen Panetoz är mest kända för sin superhit Dansa pausa från 2012. När de nu för andra gången ställde upp i Melodifestivalen gjorde de det med ännu en dansvänlig låt, Håll om mig hårt skriven av bland andra Jimmy Jansson.

Tillsammans med regnbågsfärgade trion Dolly Style och deras Rollercoaster är Panetoz ett av sammanlagt åtta bidrag som nästa helg gör upp i Andra chansen.

Mer om Andra chansen och vilka artister som då ska duellera mot varandra kan du läsa här.

Alla bidrag

Visa

Eclipse med Runaways

Dolly Style med Rollercoaster – till Andra chansen

Martin Stenmarck med Du tar mig tillbaks

Linda Bengtzing med Killer girl

Frans med If I were sorry – till final

Panetoz med Håll om mig hårt – till Adra chansen

Molly Sandén med Youniverse – till final

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2016

Mer i ämnet