Foto: Pressbild Gather Festival

Biljett för tusentals kronor – ingen ”lyxfestival”

Uppdaterad
Publicerad
Under torsdagen startar Gather Festival i Stockholm. Ett nystartat festivalkoncept som kombinerar konferens med musik- och kulturprogram. Till ett biljettpris på 7.450 kronor.

Demokrati, ekonomi, kommunikation, människa vs maskin och stadsutveckling – det är Gathers fem teman, enligt arrangören Jakob Grandin.

– Gather är en innovationsfestival som är rätt komplicerad. Nyckelorden är ”Question, collaborate, think different” och resultatet av det ska bli förändring, säger Jakob Grandin till Kulturnyheterna.

– Det vi vill påvisa är att vi inte har tid att samla massa människor på en och samma plats utan att åstadkomma något och det är nyckeln till var Gather handlar om.

Syftar till att samla människor

Som namnet hintar om syftar Gather Festival till att samla människor och olika discipliner under samma tak. Tre dagar och tre teman: Klassika konferenser, ”labb” där besökarna ska engageras till att gå från idé till handling och så förstås: musikfestivalen.

Amanda Bergman, Naomi Pilgrim, Drömfakulteten och Fatima Al Quadiri är några av musikakterna.

Dyra biljetter till hela festivalen

Men trots sitt syfte och fokus har festivalen ändå fått ett par ögonbryn att lyftas. För biljettpriset till hela kalaset ligger på hela 7450 kronor, något som enligt Jakob Grandin är lågt i jämförelse till liknande koncept.

Är Gather en lyxfestival?

– Ja, på ett sätt är den det eftersom det kostar så mycket pengar. Men har man ett bolag eller jobbar med något med det vi tar upp anser vi att det är en investering.

– Men jag skulle inte säga att det är en lyxfestival. Vi har bjudit in en hel del människor som inte annars har möjlighet att gå till Gather eller som vardagligt inte får information om sånt här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer