Foto: TT

Hellström och Maggio prisade på guldgala

Uppdaterad
Publicerad

Det blev guldregn över Håkan Hellström på hemmaplan då artisten fick motta två priser från P3:s lyssnare.

– Utan er är man en blind människa vars hund sprungit bort, sade Håkan Hellström och tackade publiken.

Hellström vann pris för årets låt samt Guldmicken för bästa live-akt. När han skulle ta emot Guldmicken fick hela bandet följa med upp på scenen för att tacka fansen – och P3:s lyssnare som röstat.

– Vad människor ute i landet tycker är starkare än att experter röstar fram saker, de är ofta smittade av massa virus. Folk där ute i stugorna röstar alltid från hjärtat. Det är alltid det finaste, säger Hellström till TT.

Mando Diao uppträdde

Bland motiveringarna för priset från P3s lyssnare kan man läsa:

”Håkan är popguden och när han uppträder live så ger han hela sitt hjärta till publiken. Detta har verkligen varit Håkans-år och jag vill tacka honom för det underbara albumet han kom ut med. Tack Håkan, tack för danserna, tack för tårarna på kinderna och stjärnorna på himlarna. Du är bäst!”

Bland de andra vinnarna syntes Veronica Maggio som blev utsedd till årets artist och därmed tog hem sitt första P3 Guld-pris, Jenny Wilson för årets pop och duon Icona Pop som vann priset för bästa grupp.

Mando Diao, Seinabo Sey och Melissa Horn var några av de som uppträdde under Galan som tog plats i Göteborg. Linda Pira entrade scenen med en bil och uppträdde med bland andra Dani M och Stor.

Listan på alla artister som fick pris hittar du här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.