Jon Henrik Fjällgren och Isa är vidare till final. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Jon Henrik och Isa vidare till final

Uppdaterad
Publicerad

Jon Henrik Fjällgren och Isa gick vidare direkt i tredje delfinalen.

Jon Henrik Fjällgren gjorde storartad succé i Östersund på lördagskvällen. Det krävdes ingen Mello-expert för att ana vem som skulle gå segrande ur Melodifestivalens tredje delfinal: Redan innan Jon Henrik klev ut på scenen överröstades programledarnas presentation av publikens jubel, en entusiasm som gav gensvar genom rutan och ledde hela vägen till final.

Isa imponerade

Fjällgren får sällskap i finalen av Isa och hennes energiska popdänga “Don’t stop”. 16-åriga Isa har en karriär som dansare bakom sig och har tidigare vunnit bland annat junior-SM i street dance.

Melodifestivalen 2015

Amparo och Weise får ny chans

Andreas Weise och Kristin Amparo var båda favorittippade av flera bedömare inför delfinalen, men lyckades inte nå hela vägen. Istället gick båda artisterna vidare till andra chansen, där bland andra Linus Svenning och Behrang Miri kommer att bjuda på tufft motstånd i kampen om de sista finalplatserna.

Johnson utröstad

Branschveteranen Andreas Johnsons ”Living to die” hade desto svårare att charma publiken i Melodifestivalens tredje delfinal och slogs ut, precis som Kalle Johansson och Ellen Benediktson som även de röstades ut ur festivalen på lördagskvällen.

Melodifestivalen 2015: De har gått vidare

Final:

Jon Henrik Fjällgren – ”Jag är fri (Manne Leam Frijje)”

Isa – “Don’t stop”

Eric Saade – ”Sting”

Jessica Andersson – ”Can’t hurt me now”

Mariette – “Don’t stop believing”

Magnus Carlsson – “Möt mig i Gamla Stan”

Andra chansen:

Kristin Amparo – “I see you”

Andreas Weise – ”Bring out the fire”

Behrang Miri featuring Victor Crone – ”Det rår vi inte för”

Dolly Style – ”Hello hi”

Samir och Viktor – ”Groupie”

Linus Svenning – ”Forever starts today”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet