Jocke Berg, Sami Sirviö, Markus Mustonen och Martin Sköld i Kent. Foto: TT/Britta Pedersen

Kent: Köp INTE via denna typ av biljettförmedlare

Uppdaterad
Publicerad

Debatten om mellanhänder inom biljettbranschen har återigen blossat upp.

Biljetterna till sommarens konserter med rockbandet Kent sålde slut efter bara några minuter. På bandets Facebooksida rasar nu fansen över att de enda biljetter som går att köpa säljs för dubbla, och ibland till och med tredubbla priset hos mellanhänder på nätet.

Hos Biljettnu.se kan du få en ståplats till Kents spelning i Trädgårn i Göteborg för 1995 kronor.

Kent besvarar kritiken

På sin Facebooksida svarar Kent med de båda inläggen:

”Tyvärr är detta inget som Kent eller konsertarrangören kan påverka. Det enda man kan göra är att INTE köpa via denna typ av biljettförmedlare.”

”Jag kan lova er att Kent och alla andra artister inget hellre vill än att FANSEN ska köpa biljetterna direkt, inte via mellanhänder. Men det går inte att lösa på ett bra sätt med nuvarande lagstiftning.”

Har debatterats tidigare

Affärsmetoden som mellanhänderna använder är godkänd enligt svensk lagstiftning.

Kulturnyheterna pratade i fjol med Anders Hultman på Biljettnu.se när biljetter till bandet The Knife:s spelningar såldes för kraftigt höjda priser via deras hemsida. 

– Det är ju inte lätt att få in biljetter till slutsålda evenemang och vi har dels vår erfarenhet, våra kontakter och vår personalstyrka som arbetar med det. Det är inte som man kan tro att man köper en biljett för ett väldigt lågt pris, säljer den för ett högt och sedan tjänar hela mellanskillnaden. Det är väldigt mycket jobb och ett helt annat inköpspris som ligger där emellan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.