Linda Pira för en dryg vecka sedan. Foto: TT/Erik Mårtensson

Linda Pira vann dubbelt på Kingsizegalan

Uppdaterad
Publicerad

Femtastic, Linda Pira och Fatta-kampanjen finns bland hiphopgalans vinnare.

Liksom flera andra musikgalor så har Kingsizegalan haft problem med väldigt få kvinnor både bland nominerade och vinnare. Men på gårdagens hiphopgala fick flera kvinnliga aktörer gå hem med pris.

Titlarna Årets EP och Årets genombrott tillhörde rapparen och sångerskan Linda Pira när prisutdelningen var över i Stockholm på torsdagskvällen.

Svenska musikgalor

EP:n som hon prisas för är ”Matriarken”, utgiven i november 2013. Pira blev Årets nykomling även på Grammisgalan förra veckan.

FATTA & Femtastic vann

Årets klubb skapades av det kvinnliga musiknätverket Femtastic, tycker Kingsizegalans jury, och kategorin Årets reggae/dancehall togs hem av Syster sol. FATTA-rörelsen vann pris för Årets original och Martha Nabwire för Årets dans.

Timbuktu fick Kingsizepris för Årets live samt ett specialpris för sina insatser mot rasism. Detta rapportera bland andra Aftonbladet, som listar fler galavinnare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska musikgalor

Mer i ämnet