Steve Angello Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Mångmiljonstämning mot Steve Angello

Uppdaterad
Publicerad

Svenske DJ:n Steve Angello stäms av en producent och en föredetta affärspartner på 116 miljoner kronor. Anklagas bland annat för bedrägeri och affärsavtalsbrott.

Steve Angello, före detta medlem i numera upplösta DJ-gruppen Swedish House Mafia, stäms på närmare 13 miljoner dollar av en producent och en tidigare affärspartner i en domstol i Los Angeles, USA. Enligt stämningsansökan anklagas Steve Angello av de två tidigare kompanjonerna för brutna affärsavtal, bedrägeri och brott mot egendomsförvaltning, uppger Expressen. Enligt den stämningsansökan som Expressen tagit del av ska anklagelserna kunna styrkas med ett dokument.

– Det saknar grunder och är en massa påhitt och lögn, säger Steve Angello till Expressen och menar att det hör till det amerikanska förfarandet att man stämmer och motstämmer, ”ett sätt att spänna musklerna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.