Foto: SVT/EBU

Storbritanniens SuRie avstår erbjudande att sjunga om bidrag

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens SuRi erbjöds sjunga om sitt bidrag efter att en man sprungit in på scen och ryckt sångerskans mick från henne under framträdandet. Men sångerskan valde att avstå,

När Storbritanniens bidrag Storm med sångerskan SuRie skulle framföras under lördagskvällens ESC-final sprang en person upp på scen och ryckte mikrofonen från henne. Säkerhetspersonal dök strax upp och avhyste mannen från scenen.

Eurovision Broadcasting Union erbjöd SuRie att till följd av incidenten få sjunga om sitt bidrag, men sångerskan valde att avstå, enligt BBC.

– SuRie och hennes team är extremt stolta över hennes framträdandet och har beslutat att det absolut inte finns någon anledning att göra om det, säger en talesman för det brittiska tv-bolaget.

Greps av polis

Mannen som stormade scenen under den brittiska sångerskans framträdande ska därefter ha gripits av polis, enligt BBC. Enligt den brittiska dagstidningen Independent ska han ha skrikit ord som ”nazister” och ”frihet”, och sagt att det skulle röra sig om en protest.

EBU skriver att man ”beklagar incidenten som ägde rum under Storbritanniens framförande av Eurovision” och att den ansvarige mannen nu befinner sig i polisförvar.

1. Israel

2. Cypern

3. Österrike

4. Tyskland

5. Italien

6. Tjeckien

7. Sverige

8. Estland

9. Danmark

10. Moldavien

11. Albanien

12. Litauen

13. Frankrike

14. Bulgarien

15. Norge

16. Irland

17. Ukraina

18. Nederländerna

19. Serbien

20. Australien

21. Ungern

22. Slovenien

23. Spanien

24. Storbirtannien

25. Finland

26. Portugal

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eurovision Song Contest 2018

Mer i ämnet