Foto: TT

Molly Sandén om Musikhjälpen: ”Känns ärofullt och viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan Molly Sandén är en av programledarna för årets upplaga av Musikhjälpen, som i år har temat “Barn är inte till salu.”

– Det är svårt att hålla balansen mellan det tunga ämnet och samtidigt försöka lätta upp stämningen och fokusera på vad vi faktiskt kan göra, säger hon till Kulturnyheterna.

I år sänds Musikhjälpen från Umeå, där Molly Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström från och med i dag fram till 17 december från en glasbur kommer att sända radio dygnet runt.

Och för Kulturnyheterna berättar Molly Sandén att det är med blandade känslor hon ikväll tar plats i buren.

– Man är nervös, det känns ärofullt och viktigt och samtidigt är det kul. Och det är många speciella situationer man kommer att ställas inför.

Årets Musikhjälp har temat ”Barn är inte till salu” och kretsar kring sexhandeln med barn. Pengarna som samlas in under programmets gång går till Radiohjälpen och enligt Molly Sandén är en av utmaningarna under den närmaste veckan att försöka hitta en balans mellan svåra ämnen och ren underhållning.

– Det är svårt att hålla balansen mellan det tunga ämnet och alla historier man får höra kring det och samtidigt försöka lätta upp stämningen och fokusera på vad vi kan göra. Det är många konstraster och det är väldigt svårt att förbereda sig, säger hon till Kulturnyheterna.

”Svårt att förbereda sig”

Att tillbringa en vecka inlåst på liten yta tillsammans med andra människor kan vara något av en utmaning, men Molly Sandén säger att hon i alla fall rent fysiskt är redo.

– Men det är ju väldigt svårt att förbereda sig på det här. Det enda man kan göra är att försöka må så bra som möjligt i grunden när man går in för att kunna möta alla olika känslostämningar.

De tre programledarna har bara hunnit träffats några gånger inför programmets början, men enligt Molly Sandén kommer det garanterat inte uppstå några pinsamma tystnader under sändningen

– Vi har bara setts några dagar före det här och fått lära oss hur bordet fungerar, men kände direkt att det kommer att gå jättebra. Vi kompletterar varandra – och eftersom alla gillar att snacka kommer det i alla fall inte vara tyst i radion.

Fakta: Musikhjälpen

Musikhjälpen sänds dygnet runt i Sveriges Radio P3, SVT Play och vid olika tillfällen i SVT 2 och SVT 24.

Sändningarna pågår från klockan 20.00 den 11/12 till söndag 17/12 klockan 20.00.

Bland gästerna kan nämnas artisterna Säkert, Panda Da Panda, Little Jinder och Oskar Linnros.

I år samlar Musikhjälpen in pengar under temat ”Barn är inte till salu”, som handlar om att motverka barnsexhandeln.

Källa: Musikhjälpen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.