Ur musikvideon till ”Tjejer é som tjejer é”. Foto: Youtube

Mr Cool spelade trots kritikstorm

Publicerad

I april ställde den skånske rapparen Mr Cool in sin spelning på Emmabodafestivalen efter omfattande kritik mot hans låttexter som beskrevs som bland annat sexistiska och homofoba. Trots kritiken och avhoppet stod Mr Cool i dag på festivalens scen.

Sajten Festivalrykten rapporterar att Mr Cool, eller Anton Magnusson som han egentligen heter, under eftermiddagen uppträdde på Emmabodafestivalen i Småland tillsammans med Simon Gärdenfors i humordoun Specialisterna.

Under framträdandet ska Magnusson ha framfört låten ”Tjejer é som tjejer é”. En låt som beskriver alla kvinnor som horor och som också togs upp som exempel i samband med den kritik som riktades mot honom tidigare i år. Kritik som ledde till att Magnusson valde att ställa in sin spelning.

Förstår att tjejer inte vill kallas horor

I en intervju med Sydsvenskan efter avhoppet berättade Magnusson att han hade förståelse för att unga tjejer inte vill komma till en festival och höra att de är horor. Men, poängterade han, Mr Cool är en är karaktär med rå humor och representerar inte hans egna åsikter. Det är satir.

Han förklarade dock att han inte tyckte att hans musik lämpade sig för festivalframträdanden.

– Det är en sak att lyssna på en av mina låtar på skiva som en sketch. Men att stå där på en scen med fulla ungdomar framför som sjunger med i att tjejer är horor. Det blir en uppviglarkänsla som är rätt obehaglig, sa han då till Sydsvenskan.

Kulturnyheterna har sökt Emmabodas festivalledning som i nuläget avböjt att kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer