Foto: Scanpix/SVT

Myntskaparens sidosyssla: popmusik

Uppdaterad
Publicerad

Copywritern Karl Fredrik Mattsson, som i dag trädde fram som hjärnan bakom de omtalade ”horkarlsmynten”, har många strängar på sin lyra. Bland annat ger han ut sommarpop.

Vissa kritiker är missnöjda över att personen bakom det kontroversiella konstverket inte är en etablerad konstnär, men när Karl Fredrik Mattsson inte trycker mynt med texten ”vår horkarl till kung” på eller jobbar på en reklambyrå i Stockholm, ägnar han sig bland annat åt musik.

Mattsson, som för övrigt kallar sig själv för ”amatörkonstnär” har spelat i det svenska popbandet Little Red Snapper som ligger på is just nu. De senaste sex åren har han även komponerat somriga poplåtar under namnet KFM – med stöd från sin musikaliska bror Andreas Mattsson (som frontade det svenska indiepopbandet Popsicle).

Låtarna har gästats av etablerade musiker som Niclas Frisk från A Camp, och Mattsson har fått sin pop utgiven på skivbolag. Hos skivettiketten West Side Fabrication kan man läsa att planen är att KFM-låtarna ska släppas som ett fullängdsalbum, när tio låtar är färdiga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falsk enkrona smädar kungen

Mer i ämnet