Foto: TT

Radiohead förnekar Lana Del Rey-stämning

Uppdaterad
Publicerad

Följetongen kring Lana Del Reys låt Get Free fortsätter. Enligt en representant för gruppen Radioheads skivbolag har man inte stämt artisten, vilket Del Rey hävdat i ett inlägg på Twitter. Det rapporterar sajten Pitchfork.

I ett Twitterinlägg under gårdagen skrev Lana Del Rey att hon stämts av Radiohead, som ska ha krävt ersättning då man hävdat att hennes låt Get free bär tydliga likheter med gruppen hit Creep:

”Det är sant om stämningen. Även om jag vet att min låt inte var inspirerad av 'Creep', känner Radiohead att den var det och vill ha 100 procent av rättigheterna – jag erbjöd upp till 40 under de senaste månaderna men de kommer bara att acceptera 100. Deras advokater har varit omedgörliga, så vi kommer att hantera det i domstol”, skrev Lana Del Rey i inlägget.

”Ingen stämningsansökan har lämnats in”

Men i ett skriftligt uttalande förnekar nu en representant för Radioheads skivbolag att en stämning skulle vara aktuell – däremot säger man att diskussioner förts med teamet bakom Del Rey angående låten, enligt Pitchfork:

”I egenskap av Radioheads utgivare kan jag bekräfta att vi har haft samtal med teamet bakom Lana Del Rey sedan augusti. Det är uppenbart att Get Free innehåller element från Creep och vi har bett att alla upphovsmän till låten ska erkännas. För att vara tydlig – ingen stämningsansökan har lämnats in och Radiohead har inte sagt att de bara nöjer sig med 100 procent av intäkterna av Get Free”, står det i inlägget, som publicerats på sajten.

Enligt Pitchfork har ingen representant för Lana Del Rey ännu kommenterat uttalandet.

Radiohead släppte låten Creep 1993.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer