Se bidragen som gick vidare till Finalen

Robin Bengtsson vidare till final

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Robin Bengtsson levererade. Hans framträdande tog Sverige vidare till finalen i Eurovision song contest som går av stapeln under lördagen den 13 maj.

Robin Bengtsson har legat på en stadig topplacering hos spelbolagen den senaste veckan och han har behållit lugnet hela vägen. Hans framförande av ”I can’t go on” under den första semifinalen i Kiev tog honom vidare till finalen.

– Det var ganska nervöst att starta allt och jag hade väldigt hög puls så jag skulle uppskatta att inte behöva ha startnummer ett i finalen också, säger Robin Bengtsson under presskonferensen.

ESC 2017

– Jag tror att det finns flera låtar som kommer att vara svårslagna, inte bara Italien. Jag är bara glad över att ha tagit mig till final och hoppas att det ska gå så bra som möjligt där.

Robin Bengtssons bidrag är nu ett av de tio från semifinal ett som är med och tävlar under lördagen.

Alla svenska bidrag vidare

Det gick också ypperligt bra för alla svenskar som skrivit musik för andra länder. Azerbajdzjan, Cypern, Grekland och Polen, som alla är signerade svenska låtskrivare, följer med Robin Bengtsson till finalen.

Läs mer: Sverige – en stormakt i Eurovision

Nordiska grannar utslagna

Finland var förhandstippad som ett av de tio bidrag som skulle ta sig till finalen, istället var det Polen som klättrade upp och knep en av platserna. Island gick inte heller vidare så nu hänger det på Norge och Danmark, som tävlar i semifinal två, om det ska bli fler nordiska länder i finalen.

Här är alla som gick vidare från semifinal 1

  1. Moldavien – Sunstroke Project ”Hey, Mamma!”
  2. Azerbajdzjan – Dihaj ”Skeletons”
  3. Grekland – Demy ”This Is Love”
  4. Sverige – Robin Bengtsson ”I Can’t Go On”
  5. Portugal – Salvador Sobral ”Amar Pelos Dois”
  6. Polen – Kasia Moś ”Flashlight”
  7. Armenien – Artsvik ”Fly With Me”
  8. Australien – Isaiah ”Don’t Come Easy”
  9. Cypern – Hovig ”Gravity”
  10. Belgien – Blanche ”City Lights”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ESC 2017

Mer i ämnet