Daft Punk kan vara på väg mot ny världsturné. Det är i alla fall vad många fans tror efter att en mystisk sajt har dykt upp. Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Sajt får fansen att spekulera om ny Daft Punk-turné

Uppdaterad
Publicerad

En mystisk sajt har satt igång en rad spekulationer.
Är franska Daft Punk på väg mot sin första turné på tio år?

Det är sajten som heter Alive 2017 som har satt igång diskussionerna på nätet om att franska electroduon Daft Punk kan ha en rad konserter på gång och släppa ett nytt livealbum. Sedan tidigare har duon släppt två liveskivor, ”Alive 1997” och ”Alive 2007”, och med Daft Punk-logik skulle alltså sajten kunna betyda att fransmännen fortsätter sin tradition med ett livealbum från varje decennium.

På hemsidan står i nuläget bara ordet ”Alive” skrivet mot en svart bakgrund. Men den som zoomar in på en av bokstäverna kan också hitta fyra siffror som ständigt ändras, vilket har fått igång spekulationerna ytterligare.

Koordinater avslöjar spelplatser?

I en artikel på Genius.com beskriver community-sajten hur användare på Reddit och Tumblr har undersökt sidans källkod och sedan översatt dem till GPS-koordinater. De skulle i så fall kunna avslöja vilka platser som Daft Punk har tänkt sig besöka — Paris, Los Angeles, London, Tokyo, Sao Paulo, Ibiza och Indio. Bland koderna finns också texten ”Wake date 2016-10-21”. Datumet är exakt en månad efter att sajten dök upp och kan enligt spekulationerna tyda på att bandet ska berätta mer den 27 oktober eller ge ut ny musik.

Bland fansen på till exempel Daft Punks forum går meningarna isär om vad hemsidan faktiskt betyder eller om den helt enkelt är en bluff.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer