Sugarplum Fairy spelar inte utan Gidlund

Uppdaterad
Publicerad

Borlängebandet tvingas ställa in konserterna på hemmaplan. Trummisen Kristian Gidlund är för sjuk för att medverka.

Rockbandet Sugarplum Fairy skulle ge två konserter i hemstaden Borlänge i slutet av nästa vecka, ihop med Mando Diao som också kommer från orten. Men nu tvingas det förstnämnda bandet ställa in.

Sugarplum Fairys trummis, tillika journalisten, Kristian Gidlund är nämligen inte i skick att spela. Han är cancersjuk sedan 2011 och har sedan han fick diagnosen beskrivit sin kamp mot sjukdomen på ett väldigt uppmärksammat och uppskattat sätt i media. Han ligger bland annat bakom bloggen och boken med titeln ”I kroppen min”.

Kristian Gidlund

Skulle aldrig spela utan Kristian

Bandmedlemmen Viktor Norén förklarar i ett färskt uttalande att Gidlund behöver vara hemma med sin familj och vila och ta hand om sin hälsa.

”Eftersom vi aldrig skulle göra ett framträdande som Sugarplum Fairy utan Kristian måste vi därför ställa in konserterna i Borlänge (...)”, skriver Viktor Norén.

Mando Diao startar stiftelse

Mando Diao kommer dock att genomföra spelningarna den 30 och 31 augusti. De tänker även starta en stiftelse som ska främja unga skribenter, med stöd från Kristian Gidlund och Sugarplum Fairy.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristian Gidlund

Mer i ämnet