Foto: TT

Tears for Fears släpper album – efter 14 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter 14 års väntan släpper New Wave-veteranerna Tears for Fears ett nytt fullängdsalbum. Det brittiska bandet nådde under 1980-talet enorma listframgångar runt om i världen.

Bandet, som bildades 1983 i den brittiska staden Bath, fick sitt stora genombrott vid mitten av 1980-talet med låtar som Shout, Everbody rules the world och Head over heels.

Redan i slutet av 2017 släppte de låten I Love you but I’m lost och till hösten är det dags för ett fullängdsalbum från Roland Orzabal och Curt Smith – det första på 14 år, enligt Consequence of sound.

Bandnamnet Tears for fears hämtade medlemmarna från raden ”Tears as a replacement for fears” i den amerikanske psykiatrikern Arthur Janovs verk.

Janov gjorde sig under 1970-talet ett namn efter att ha skapat den så kallade primalterapin och ett antal av texterna på gruppens debutalbum The Hurting från 1983 kretsade kring hans verk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.