Glenn Danzig. Foto: TT

The Misfits återförenades

Uppdaterad
Publicerad

I helgen återförenades det kultförklarade punkbandet The Misfits. För första gången på 33 år stod originalmedlemmarna på samma scen, när gruppen uppträdde på festival Riot Fest i USA.

Med liveframträdanden av låtar som ”Where eagles dare”, ”We are 138” och ”Last Caress” blev den gångna helgen en högtid för fans av punkbandet The Misfits. För första gången på tre decennier stod sångaren Glenn Danzig på samma scen som originalmedlemmarna Jerry Only och Doyle Wolfgang von Frankenstein på festivalen Riot Fest i Denver, USA, rapporterar Pitchfork.

Under namnet ”The original Misfits” framförde de 26 låtar från klassiska album som ”Static age” ”Walk among us” och ”Earth A.D.”, uppbackade av forne Slayer-trummisen Dave Lombardo.

The Misfits bildades 1977 och kom att bli ett av de mest inflytelserika amerikanska punkbanden innan sångaren Glenn Danzig hoppade av bandet 1983. Sedan dess har de återförenats i flera versioner, men först nu uppträder de alltså på nytt med Danzig på sång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.