The Monkees 1967. Från vänster: Peter Tork, Mike Nesmith, David Jones och Micky Dolenz. Foto: TT Arkiv

The Monkees stäms för diskriminering

Uppdaterad
Publicerad

Musikern Aviva Maloney som turnerat med The Monkees i över 20 år stämmer bandet för bland annat kränkningar och felaktig uppsägning.

Aviva Maloney som spelat med The Monkees i närmare 20 år säger att hon blev sparkad från bandet över ett fyra minuters telefonsamtal, med skälet att hon inte såg tillräckligt bra ut på scenen.

Maloney stämmer nu Micky Dolenz och Peter Tork som är två av ursprungsmedlemmarna i The Monkees, Warner Music Group och andra involverade i bandets turné. Stämningsansökan handlar om diskriminering, felaktig uppsägning och kräkningar. Det skriver Billboard.

”Borde sminka sig”

Maloney spelar bland annat saxofon och klaviatur för The Monkees och ska vara bandets första kvinnliga musiker.

Ett par dagar efter att hon avskedades från bandet ska Tork ha sagt till Maloneys man att hon borde gå med i Vikväktarna för att hon tröstäter och ”att hon inte så bra ut på scenen”. Han ska också ha klagat över att Maloney inte hade smink på sig och somnade på repetitioner.

The Monkees är kända för låtar som ”I´m a Believer”, ”Last Train to Clarksville” och ”Pleasant Valley Sunday”. De har ännu inte kommenterat stämningsansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.