• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

”The Voice”-stjärna skjuten till döds

Uppdaterad
Publicerad

Popstjärnan Alejandro ”Jano” Fuentes, som medverkat i den mexikanska versionen av talangprogrammet ”The Voice”, har skjutits till döds i Chicago.

Alejandro Fuentes firade sin födelsedag med vänner när gärningsmannen slog till under lördagskvällen. Artisten hade klivit in i en bil med sina vänner när en beväpnad man närmade sig och krävde att Fuentes klev ur bilen. Mannen ska sedan ha skjutit Fuentes i huvudet tre gånger, skriver AP.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt. Enligt tv-kanalen WGN undersöker man om det kan röra sig om ett rånförsök.

Vänner till Fuentes höll under lördagen en minnesstund för honom i hans studio i Chicago. Artisten blev 45 år.

Dödsskjutningen inträffade mindre än en vecka efter att en annan ”The Voice”-stjärna skjutits till döds i Orlando, Florida. Artisten Christina Grimmie, som medverkat i den amerikanska versionen av talangprogrammet, stod och skrev autografer efter en konsert när plötsligt en beväpnad man kom fram och sköt henne. Gärningsmannen i det fallet sköt sedan sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.