Aviciis tidigare manager Arash Pournouri. Foto: ”Avicii: True Stories” på SVT Play

Tidigare managern om Avicii: ”Du var min familj”

Uppdaterad
Publicerad

Världsartisten Tim ”Avicii” Bergling hittades död i Oman under fredagen. Nu kommer hans tidigare manager och vän Arash Pournouri med ett första uttalande efter dödsbeskedet.
”Jag kan inte sluta tänka att om jag hade varit med dig kunde jag ha räddat dig på något sätt”, skriver han på Instagram.

Arash Pournouri och Avicii jobbade tillsammans under flera år och managern har beskrivits som den som upptäckte Tim Berglings talang. Samarbetet avslutades 2016, i samband med att världsartisten också meddelade att han slutar turnera. Konflikten skildras i dokumentären ”Avicii: True Stories” på SVT Play.

Nu skriver den tidigare managern om sorgen efter Tim Berglings död i ett långt inlägg på Instagram.

”Du var min familj. Min bror. Min vän. Min allierade. Del av mitt hjärta. Det är nu borta. Jag har aldrig upplevt så djup sorg som det här”, skriver han.

”Ingen kommer veta vad vi var med om tillsammans. Ingen kommer veta hur nära vid stod och kärleken vi kände för varandra. Showen var en show. Det var aldrig äkta. Det var historien vi berättade för världen. Du och jag var på riktigt”.

”Vi skapade historia tillsammans”

Arash Pournouri hyllar Aviciis talang och beskriver hur stolt han var över att vännen valde att ta hand om sig själv.

”Vi skapade historia tillsammans du och jag. Inte för något annat än för kreativitet och för att beröra världen. Och det gjorde vi. Mer än en gång. Och du berör den fortfarande efter att du är borta. Men inget av det var, eller kommer att vara, värt att ditt liv avslutades för tidigt. Inget erkännande, pengar eller materiella saker i universum var någonsin värda att se dig sjuk eller pressad”.

Tim ”Avicii” Bergling

Visa
  • Föddes 8 september 1989.
  • 2006 började han skapa musik som hobby och 2008 inledde han samarbetet med managern Arash ”Ash” Pournouri.
  • 2011 kom det stora genombrottet med låten ”Levels”.
  • 2013 släppte han debutalbumet True. Första singeln ”Wake me up” med sång av Aloe Blacc blev en global succé och sålde guld och platina i 25 länder. Han blev också rankad som världens tredje bästa DJ på prestigefulla DJ Mags lista.
  • I februari 2014 blev ”Wake me up” den mest spelade låten på Spotify någonsin.
  • 2015 släppte han sitt andra studioalbum Stories. Efter släppet ställde han in alla konserter i åtta månader framåt på grund av hälsoproblem.
  • I mars 2016 meddelade Avicii, som under många år brottats med hälsoproblem, att han avslutar sin karriär som live-artist men att han kommer fortsätta att producera musik. I december samma år avslutar han samarbetet med sin manager Arash ”Ash” Pournouri.
  • 2017 släpps EP:n Avīci (01).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet