Foto: Lars Kroon

Musikalsatsningen Les Miserablés i Jönköping går 5,6 miljoner back

Publicerad

Musikalen Les Misérables som just nu spelas på Kulturhuset Spira i Jönköping blev betydligt dyrare än planerat och går back med 5,6 miljoner kronor. Anledningen ska ha varit en missräkning i budgeten redan från början.

– Att göra så här stora musikaler kräver erfarenhet och den saknar vi, säger Spiras verksamhetschef Per-Ola Nilsson till P4 Jönköping med anledning av den nedslående ekonomiska prognosen.

Felbudgetering gällande löner, traktamenten, ob-tillägg och hyror. Sammanlagt går Kulturhuset Spiras musikalsatsning på Les Miserablés 5,6 miljoner back. Och det trots att föreställningen dragit stora biljettintäkter och mycket publik.

– Vi behöver ha en betydligt bättre uppföljning och dialog med verksamheten. Det här var en stor chock för hela nämnden och dess ledamöter med de här nya siffrorna, säger Sofia Olsson, nämndordförande för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i Jönköping, till Kulturnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.