Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hörs Wackens festivalgeneral Thomas Jensen om vad det kraftiga regnet innebär för festivalen. Foto: AFP

Musikfestival vädjar till publiken att stanna hemma

Uppdaterad
Publicerad

Den tyska metalfestivalen Wacken open air vädjar till publiken att hålla sig hemma på grund av kraftigt regn. Regnet har gjort att festivalområdet, campingen och vägarna dit är i så dåligt skick att inga fler motorfordon kan komma till festivalen utan att riskera säkerheten för de som redan är på plats.

Festivalen är utsåld och över 85 000 personer väntades till festivalen, men det kraftiga regnet har gjort framkomligheten mycket svår.

– För första gången i vår historia har vi behövt be delar av publiken att stanna hemma, säger festivalgeneralen Thomas Jensen.

De personer som redan är på plats på festivalen får stanna men alla som reser till festivalen i motorfordon uppmanas att vända om eller inte påbörja resan alls.

Spelningar ska ske som planerat

– Det är förstås väldigt sorgligt, men vi försöker göra det bästa av situationen och det verkar som att spelningarna kommer att ske som planerat, säger Jensen som berättar att festivalarbetarna jobbar hårt för att kunna genomföra arrangemanget.

– Lokala myndigheter, polis och brandkår hjälper alla till för att vi ska kunna ha en säker festival för publiken och festivalarbetarna.

Iron Maiden, Megadeth och Dropkick Murphys är några av banden som ska uppträda på festivalen. Det planeras också ett stort firande till minne av Motörheads Lemmy Kilmister som dog 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.