Rapparen Robin Nyström a.k.a. Mwuana är nominerad i kategorierna Årets album, Årets textförfattare och Årets hiphop. Foto: Victor Blomdahl/DuoBlau

Grammisnominerade Mwuana: ”Det har varit ett sjukt 2017”

Uppdaterad
Publicerad

Mwuana nomierades till tre Grammis då årets nomineringar presenterades under förmiddagen. Och enligt den svenske rapparen skulle ett pris i kategorin Årets album betyda mest.

– Albumet var väldigt personligt för mig, säger han till Kulturnyheterna.

Mwuana, som egentligen heter Robin Nyström, fick sitt genombrott 2015 med sin debutsingel Parranoia.

Efter tre ep:s kom i år det mer emotionella debutalbumet Triller, och enligt Mwuana har 2017 varit ett extremt hektiskt år.

– Jag har knappt haft en dag i lugn och ro, hela tiden har det varit mycket att göra. Många spelningar och jag har släppt mitt debutalbum. Så det har varit ett sjukt år på alla sätt, men kul, säger han till Kulturnyheterna.

Det personliga allbumet Triller, som hyllades av kritikerkåren, handlar mycket om en kraschad relation, och enligt Mwuana skulle också en vinst i kategorin Årets album betyda mest av de tre klasser han nominerats i.

– Det skulle betyda väldigt mycket. Dels är det en kategori där alla genrer får  vara med och så känner jag själv att albumet var väldigt personligt för mig. Så det vore kul att vinna där.

”Håller tummarna”

Bland Grammisnomineringarna leder Tove Lo och Zara Larsson med fem respektive fyra nomineringar var, men Mwuana ligger inte långt efter med sina tre i kategorierna Årets album, Årets textförfattare och Årets hiphop.

Och vad gäller chanserna att ta hem en eller fler av de åtråvärda priserna under galan 8 feburari är den svenske rapparen försiktigt positiv.

– Jag vill ju tro att jag har en chans, men man är väl van vid att inte ha för många förhoppningar. Men självklart håller jag tummarna för mig själv, säger han till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.