Foto: TT

15 000 skriver under namninsamling mot att konsertlokaler försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden är oklar för flera konsertlokaler i Stockholm. Över 15 000 personer har nu undertecknat en namninsamling mot utvecklingen i staden.
”Det är fruktansvärt skadligt för de mindre banden som får sina vingar klippta”, står skrivet i namninsamlingen.

Som Kulturnyheterna rapporterat hotas flera konsertlokaler i Stockholm av nedstängning. Kägelbanan efter klagomål från grannar i området på Södermalm, Kraken på grund av ombyggnation i stadsdelen Slakthusområdet och Debaser vid Hornstullstrand på grund av renovering av vägbanan som ligger ovanpå lokalen.

En namninsamling som startats av en privatperson med rubriken Stoppa nedstängningarna av konsertlokaler i Stockholm har undertecknats av över 15 000 personer.

”Livescenerna bidrar inte bara till ett roligare och mer levande kulturliv, utan främjar även besöksnäringen. Det skapar även arbetstillfällen för alla typer av artister och underhållare, internationellt kulturutbyte, rum för utveckling, och skatteintäkter”, står skrivet.

Staden för dialog med Debaser

Rörande Debaser sade Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad, på tisdagen att samtal pågår mellan Fastighetskontoret och Trafikkontoret för att hitta en lösning på situationen.

– Utgångspunkten är att Debaser är en uppskattad aktör i Stockholms uteliv och vi har en dialog med dem för att hitta olika alternativ framåt, sade han i en intervju med Kulturnyheterna på tisdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer