Öppningen av naturhistoriska museet skjuts upp till sommaren. Foto: Janerik Henriksson/TT

Naturhistoriska museet skjuter fram öppningen

Uppdaterad
Publicerad

Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm skjuter fram öppningen av museet till sommaren, skriver DN.

Naturhistoriska meddelade i augusti att det behövde stänga, efter larm om att delar av innertaket riskerade att rasa in. I oktober berättade ledningen att museet kunde öppna för besökare som tidigast i mitten av februari, men så blir alltså inte fallet efter besked om att taket vid entrén inte går att skydda med ett nät.

Naturhistoriska väljer att inte öppna de andra delarna av museet eftersom det skulle bli för dyrt att skärma av entréområdet.

En sådan bygginsats skulle även ha inneburit en risk för att försena det egentliga renoveringsarbetet. Dessutom skulle en god besöksupplevelse och arbetsmiljö inte kunna garanteras, säger Lisa Månsson, överintendent på Naturhistoriska riksmuseet, till DN.

I september beslutade regeringen att museet får anstånd med hyran under den period då verksamheten ligger nere på grund av reparationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.